Известие

Collapse
No announcement yet.

145 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145 1.9 JTD

Ако може да дадете малко инфо, скъпа ли е поддръжката и какво да гледам като я купувам. Какво ви е мнението за този двигател?
    Мерси предварително!!!
    И дано скоро да се писъединя към клуба на собствениците на ALFA!

145 1.9 JTD

Същия ли е този двикател като на 147?

Comment

не е съвсем същия, в 145 е слагана 105 к.с. версията
      а в 147 - 115 к.с.

този е слаган в Браво/Брава/Мареа/156 и сигурно още някоя....
      това е първата версия на 1.9JTD, и тук има човек с такава 146ца, той сигурно може да ти каже повече.... с ник hoffman ако не се лъжа
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ползвайте търсачката за какво е направена
        http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1092

Comment

Не е същия като в 147...там има четири модела на 1.9жтд...първия е 100коня и е без променлива геометрия на турбото...аз лично не съм срещал някъде някой да се е похвалил да има такава...

Втория вариант е като моя...115коня или 116както го водят в Германия...той е с променлива геометрия на турбото...първите два са 8клапанови и са с до две фази на впръскване на нафатата...тоест униджет турбо дизел.

Другите два са:

140коня...16клапанов дизел с системата мулти-джет до 5 фази на впръскване на горивото на работен цикъл.

Втория е 150коня вариант на същия двигател.

За вбъдеще ще има само две версий...

120коня на 8клапановия и 150 на 16клапановия...след това ще има и един между 180 до 210коня още не се знае...ще е с би-турбо.

Иначе по темата.

1.Дебитомер ако колата не върви това е една от причините или дърпа и около 3000 оборота спира да дърпа...не е ефтин около 600лв. струва това говно на БОШ...

2.Турбото...по-принцип Гарет са едни от най-здравите турбини...но много зависи как е карано...колко често му е сменяно маслото и т.н. Ако има течове значи има проблем...не знам дали с диагностичния РС може да се види налягането на турбото...предполагам може.

3.Трето си зависи от състоянието на колата...по-принцип този двигател е вечен ако е се експлотира правилно и с добра нафта...каквато за съжеление в БГ няма...ако колата дълго време не е карана не се плаши ако пуши в началото...ако имаш серизони намерения да я взимаш искай да направиш тест драив...например по магистралата до ихтиман и обратно за да може да се отпуши катализатора и донякъде дюзите на инжекциона.

Ако имаш някви конкретни въпроси питай...иначе колегата Хофман е доста запознат с тази разновидност на алфа
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

А ако е турбината заминала, какви пари е горе долу
            P.S. : В предишния форум видях мнение за една алфа на Драгичево JTD, която май не беше много добра. Там и в момента има такава, сива 1999 година 1.9 JTD. Същата ли е и струва ли си парите, ако знаете де!!
            Това е тази на драгичево:
            http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topm ... f1=details
            8500 ЛВ.
            Данни:
            пробег - 00
            година на производство - юни 1999 г.,
            цвят - Сив

Особености:
            2(3) Врати
            ABS
            Airbag
            Дизел
            Ел. Огледала
            Ел. Стъкла
            Имобилайзер
            Климатик
            Климатроник
            Лети джанти
            Лизинг
            Металик
            Нов внос
            Серво управление
            Стерео уредба
            Халогенни фарове
            Центр. заключване

Допълнителна информация:
            с. ДРАГИЧЕВО /на 10 км. от СОФИЯ в посока ПЕРНИК по Е-79/ тел. /факс-07718/2949

Продавач:
            София
            тел.: 0888/711-812
            e-mail: autoelite@abv.bg
            www.autoelite.mobile.bg

Comment

Еми те колегите най-общо са ти отговорили.
              Значи на мойта дебитомера се беше скапал и ми струваше към 600 лв.Ако не се лъжа трябва изцяло да си отиде за да може да се разбере на диагностиката.Щото аз като взимах мойта и диагностика във Ванто ми вика абе - ту работи, ту неработи, ако върви я взимай.Ама някой компетентен да каже за това дали може 100 % да се хване.
              Като беше прецакан дебитомера повече от 3000 оборота на 5 предавка не искаше да вдигне.Това са точно 150 км на тая алфа.А и на останалите предавки се усещаше че колата е доста спъната.

Виж и климатроника дали работи.Мойта вместо с фреон беше пълна с некви други лайна, което доведе до повреда,ама българските търговци са едни....
              Други съществени ремонти не съм правил,освен стандартния набор консумативи за всяка кола 2 употреба.А и още нещо - като я ръчкам почти не пуши.

Разход около 8 градско в най-натоварените часове, на магистрала 4.5-5.0 л/100 км. при 120.

Иначе засега колата си върви много добре, има и добра динамика.Максималната скорост която съм вдигал беше 190 на 4200 оборота.Червеното започва от 4500.Ако имах още малко място сигурно и 195 щеше да направи ама това май ще бъде максимума.
              Нова турбина ако не се лъжа е към 1000 евро нещо такова ми се върти в главата.

За сравнение онзи ден се пусках с една ксантия 95 год, 1.8 инжекция - 104 к.с.На 400 метра го бих с около 3-4 коли.

Аз лично съм много доволен и въобще не съжалявам че си купих алфа , късмет и на тебе.

Comment

Преди да купуваш влез на www.ebay.it и разгледай какво има. Колите са технически проверени от ebay,това е първоначална цена,пише колко часа остават до края на търга и дали има оферти,при повечето няма. За мое съжаление късно го разбрах това и то заедно с един автотърговец,който също не го знаеше. Успех с италианския,ако искаш лека помощ пиши ми лично съобщение

Comment

Хофман,

не ми казвай, че си се пускал на божура
                  sigpic
                  Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                  " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                  "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Не беше на Божура, а на новия булевард който минава през Д.Нестеров и отива към бул. България.

Абе един приятел си взел ксантия и решихме ей така за бъзик да се пробаме.

Comment

Working...
                    X